Avatar FanFiction

1 000 000 000 USD

Od , 5.Led 2010 v 19:51 , zařazeno v Novinky

Pouhých 17 promítacích dní stačilo Avataru na tržbu 1 000 000 000 USD v kinech po celém světě. Aby se film zaplatil v kinech potřeboval utržit nejméně miliardu dolarů, protože polovinu ceny lístků si berou kinaři. Vzhledem k tomu,  že hranici jedné miliardy dolarů dosud v dějinách překonaly jen čtyři filmy, nebyla první předpověď pro Avatar příliš optimistická.

Avatar navíc šel do boje výrazně znevýhodněn. Nevychází z žádné slavné knižní, komiksové nebo televizní předlohy. Cameronovi se však již téměř podařilo zopakovat zázrak, jakým byl i jeho předchozí Titanic – i ten měl zprvu punc předraženého a očekávaného propadáku, nicméně dnes kraluje žebříčku nejúspěšnějších filmů všech dob s celkovou sumou 1, 84 miliardy dolarů. Druhé místo má třetí díl Pána prstenů s 1 miliardou a 119 miliony, jež se mu podařilo nastřádat celosvětově za 24 týdnů.

Tento údaj je důležitý, protože Avataru na pokoření miliardy dolarů stačilo jen pouhých 17 dní.  Překonal  Temného rytíře (miliarda a dva miliony z kin) a je už jisté, že za sebou nechá Piráty z Karibiku, i Pána prstenů a bude přinejhorším  druhý nejúspěšnější film všech dob.

Co si myslíte vy? Překoná Titanic a stane se nejúspěšnějším filmem všech dob? Já  tomu věřím, protože znám spoustu lidí kteří do kina ještě nešli a čekají až se trochu uvolní přecpané sály.  Dle mého názory by měl Cameron uvést nový trailer poukazující na  romantický příběh mezi Jakem a Neytiri. To by oslovilo další skupinu diváků. Avatar tu s námi bude v kinech minimálně do začátku února.

Aktuální žebříček nejúspěšnějších filmů v historii


Napsat komentář