Avatar FanFiction

3D blue-ray

Od , 7.Úno 2010 v 0:27 , zařazeno v Novinky

Kinosály současnosti ovládá nové veledílo Jamese Camerona jménem Avatar. Promítá se ve 3D i 2D verzi a v případě trojrozměrné projekt dokáže vtáhnout jako málokterý film před ním. Blu-ray Association nyní konečně finalizovala standard pro 3D blu-ray disky, a tak se můžeme těšit na podobný zážitek také u domácího kina. BDA nakonec zvolila formát Multiview Video Coding (MVC), který poskytuje řadu výhod: předně, pouze zhruba o 50% větší objem dat, takže se 3D filmy snadno vejdou na klasické blu-ray disky. Navíc jsou zpětně kompatibilní se všemi staršími blu-ray přehrávači. A co víc, herní konzole PlayStation 3 je kompatibilní i směrem dopředu. Pro sledování 3D filmů bude možné na LCD televizích, projektorech i plazmách, min. s rozlišením 1080p a obnovovací frekvencí alespoň 120 Hz. V každém případě budete také potřebovat speciální brýle. První 3D blu-ray produkty by se měly objevit během tohoto roku. Součástí specifikace je mimo jiné i to, že 3D budou také ovládací a navigační prvky.

zdroj www.hdtvblog.cz


Napsat komentář

8 Komentářů k tomuto příspěvku

  • avatar
    AnubisXXL

    souhlasím s tebou, ale jak je to dlouho co všichni brčeli jak jsou drahý LCD/plasma, počítače apod…. Je to jen otázkou času. Nejdříve z toho chtějí vytřískat prachy od lidí který jsou ochotný dát takový peníze. A mam dobrý info, že v těch velkých elektro obchodů je minimalní prodej 3D tv. Mě zatím nejvíc vadí, že hry ve 3D nejde a asi ani nikdy hrát pod XP. nemam rad vistu/7. Snad aspon filmy pujdou, ale 3D LCD k PC se zatim dělá jen ve 22″ = 1680×1050 což není FullHD.

  • avatar
    guyver

    jedny takový brejle stojej bratru 2 800,- s vyměnitelnou plochou baterkou a za 3 300,- s vestavěnou dobijitelným zdrojem..takže žádná sranda , zatím jediný opravdový 3D domácí blue ray film je pohádka Monstra vs. příšerky, film je anglicky bez českejch titulků…fakt prima- doporučuju (sarkazmus). Další co by mělo vyjít je
    Jak vycvičit draka a Shrek 4 (doufam že tentokrát už je napadne přidat češtinu nebo alespon ty titule, když už dáte buďto 30 táců za kompl s 3D Monitorem, nebo 70 tyček za 3D TV LED LCD/ PLASMU plus 10 táců za 3D bluray DVD přehravač, a pokud máte rodinu TAK za vás a vaši manželku a vaše dvě děti ještě připočtěte 4 x 3 tisíce tj. 92 tisíc za domácí 3D sestavu- NEBO máte štěstí a při koupi 3DTV dostanete 2 brýle zdarma jako bonus, místo 3D přehravače použijete (ALE AŽ tak nejdřív od PROSINCE) PS 3 jako 3D přehravač s dosud nevydanou aktualizací pro 3D zobrazování ALE 3D přenos signálu podporuje HDMI 1.4 cabl kterej samotnej stojí 3 tisíce korun českých, jsem si jist že 9 z 10 lidiček má svoji PS3ku napojenou přes HDMI 1.3 kábl kterej stojí 250,- tak by mě zajímalo jak to chce SONY vykoumat (leda snížit datovej tok zkrz kábl při projekci 3D tzn. snížit kvalitu). tak jak to vidíte vy lidičky??????

  • avatar
    Werewolf

    já nekradu, jsem poctivý občan :-)

  • avatar
    AnubisXXL

    To se vám tam ztrácejí?

  • avatar
    P.A.jka

    Správný brýle najdeš v obchodech s pc, každopádně upozornuju že brýle z cinestáru s ničím doma nebudou fungovat !!! … tak ne že se budou ztrácet další :)

  • avatar
    Werewolf

    tak to se máš

  • avatar
    Nazghul

    to mě stačí jen ty 3D brýle :P horší bude vědět jaký jsou ty správný xD

  • avatar
    Werewolf

    super tak už jenom grafarnu s podporou 3D a 3D brýle a budu mít doma 3D Filmy