Avatar FanFiction

Příběh nekončí – 2. Návrat (13.část)

Od , 26.Bře 2023 v 19:45 , zařazeno v Příběh nekončí

Jake seděl v oblíbené hospodě na Zemi. Po dlouhé době se potkal s bratrem Tomem, který seděl naproti němu. Automatický robot přinesl dvě objednaná syntetická piva. Design robota byl částečně podobný AMP vyráběných v RDA. Lišil se v počtu a síle paží. Třetinky piva nevyžadovaly tak robustní provedení. Namísto dvou paží měl čtyři. Celkově byl robot menší konstrukce a plně autonomní. Nebyl o moc vyšší než stůl, na které právě položil dvě piva. Oba odložili respirátory nové generace.
Jako první promluvil Tom : “Konečně dole. Byl jsem v tom celou věčnost. Bez toho se venku udusíš, s tím to není výrazně lepší.”
Jake přikývl, než Tom stačil odpovědět zaujala Jakeovu pozornost reklama RDA běžící na hologramu ve středu hospody. Na scéně se objevil záběr dvou VentureStar vstupujících na orbitu Země. Tentokrát si dalo RDA záležet po kamerové stránce, neboť přílet více než jedné nebyl příliš běžný. Dechberoucí projekce Země a nejbližšího kosmu se jako by rozplynula a byla vystřídána dvěma mluvčími RDA. Starší skoro plešatý muž na levici, a podstatně mladší na pravici. Možná otec se synem.
Starší muž na hologramu začal: “Přivítejte domu hrdiny! Tito muži a ženy se vrací po osmnácti letech, zestárli však jen o pět, skoro dvanáct let byli ve stázi. Nyní jsou zpět. Přivezli s sebou přes 700 tun unobtania, které změní náš svět…”
Tyhle řeči už většinu lidí moc nezajímali. Další a další lodě přilétávaly po dlouhé roky, ale nic se k dobrému na Zemi neotáčelo.
Na hologramu promluvil mladší: “Jste nejlepší z nejlepších? Pojďte pracovat pro nás! Platíme dobře, velmi dobře.”
“Ale, no tak Johne, sám víš, že i mezi nejlepšími z nejlepších si ještě vybíráme,” přerušil ho starší a arogantně se zasmál. Mladší se ze všech sil snažil ze sebe dostat také trochu smíchu, aby přitakával staršímu, ale jeho snaha byla herecky ubohá.
“Jaku přišel jsem se rozloučit,” přerušil Tom Jekeovu pozornost od hologramu a pokračoval, “budu pryč velmi dlouho.”
“Tommy, co blbneš. Na Zemi již není místo, kam by se nedalo dostat za pár hodin,” odpověděl Jake a dodal, “Tommy, co to blbneš. Kam se chystáš?”
Tommy neodpověděl, alespoň ne hlasem. Po krátké odmlce Tommy ukázal směrem na hologram. Jake se zase podíval na RDA vysílání, kde právě z lodí byl vykládán vzácný nerost. RDA z toho vždy uměla udělat skvělou show, tak Jake dokázal na tyto záběry zase zírat. Po chvilce mu to došlo. Právě mu Tom oznámil, že poletí na Pandoru! Jake se otočil zpět na bratra. Tom však byl pryč.


Napsat komentář